INICI DE CURS

El passat dilluns, 14 de setembre, el CEES donàvem el tret de sortida al curs 2020/2021 en la modalitat acadèmica de Grau Mig en Conducció d’Activitats Fisicioesportives en el Medi Natural i en el Grau Superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva.

Un inici escolar atípic per les circumstàncies extraordinàries en què vivim des de l’aparició del COVID-19. Aquest fet ens ha portat adaptar-nos al context per poder garantir la seguretat del nostra alumnat i personal de l’escola, i així, poder desenvolupar en curs de manera presencial amb certa normalitat.

Per poder garantir la formació hem adoptat tots els protocols necessaris proporcionats pel Departament de Sanitat, com el control de temperatura, desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic, creació de grups estables, distanciament, fluxos de circulació al centre, panell separadors, entre d’altres.

Afrontem el curs amb responsabilitat i la mateixa il·lusió per seguir formant professionals en l’àmbit, com sempre diem, la preparació és la clau de l’èxit.

 

CONFERÈNCIES A DISTÀNCIA

El CEES segueix amb les classes virtuals a distància per seguir, dintre de les possibilitats, oferint un servei de qualitat per tot l’alumnat i mantenir-se actiu en la formació.

Amb les premisses de formació i qualitat l’escola ha buscat més opcions per oferir als nostres estudiants una formació complementària en format de videoconferències, una molt bona eina educativa i s’ajusta en l’estat d’alarma en el què estem vivint. El seu funcionament és simple d’entendre, oferim aquestes conferències en directe a tots l’alumnat i també exalumnes per connectar-se a una reunió virtual, en la qual trobem el ponent i un entrevistador que va marcant el guió de la xerrada. A més a més, a través del xat qualsevol usuari pot interactuar i enviar preguntes i dubtes a l’entrevistador perquè les pugui formular en el moment adequat.

Seguint aquesta idea, el CEES ja ha realitzat 4 conferències a distància amb conferenciats coneguts, de renom i vinculats en l’àmbit de les titulacions que oferim. Així doncs, hem tingut el plaer d’oferir les experiències i coneixements de ponents de la talla de Jordi Guerrero, el segon entrenador de Pablo Machín a clubs de futbol com el CF Girona, el Sevilla FC i el RCD Espanyol. També ens ha visitat l’Oriol Riera, jugador de futbol professional en actiu on ha passat per clubs de la talla del FC Barcelona o CA Osasuna, entre molts altres.

Aquesta setmana, vam pensar en variar una mica la temàtica esportiva i la conferència va anar a càrrec de la Paqui Bordallo, inferma del Consorci Hospitalari de Vic, per informar als nostres oients de la situació actual del COVID-19 i les recomanacions per evitar el contagi.

A continuació, i així, tocar diferents aspectes que podem veure en les nostres titulacions va venir en Jordi Gallifa, actual director d’operacions del Barça Licensing&Merchandising i amb l’experiència de treballar 10 anys a la marca NIKE en posicions de finances, operacions i compres, i ens va parlar de les marques esportives.

Per concloure, comentar que aquesta iniciativa de l’escola ha estat molt ben rebuda per part dels estudiants que segueixen amb interès la formació complementària i dels ponents que ens agreixen la nostra invitació.

 

Classes virtuals

A l’inici d’aquesta setmana l’escola ha iniciat les classes virtuals per arribar a tot l’alumnat i mantenir-se actiu en l’àmbit acadèmic dintre les possibilitats que marca el Departament d’Educació.

La situació actual que engloba el nostre país ens ha portat a adaptar-nos al panorama d’aquestes setmanes, tan l’escola com el professorat i l’alumnat.

El CEES ha buscat la manera de mantenir-se operatiu i seguir amb la formació, per fer-ho de la manera més operativa possible, s’ha elaborat un horari matinal amb els Mòduls Professionals que marca el currículum.

Així doncs, amb aquestes condicions oferim classes a distància pels diferents grups en les quals impartim classe magistral que complementa la formació ordinària fins ara i ho vinculem amb treball personal a casa per part de l’alumnat per augmentar la seva qualificació final del curs.

Per últim, comentar que l’acceptació de l’alumnat ha set molt bona, positiva i estan engrescats amb la solució trobada per l’escola.

PREVENCIÓ CORONAVIRUS

El coronavirus és un tipus de virus que circula entre els animals però alguns d’ells també poden afectar a éssers humans i poden causar problemes respiratoris que majoritàriament produeixen simptomatologia lleu. El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones i que es va detectar per primera vegada el desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, província de Hubei, a la Xina. Majoritàriament, en un 80% dels casos només produeix símptomes lleus respiratoris.

· Com es pot contraure la infecció?

Per analogia a altres infeccions causades per virus similars, sembla que es transmet per contacte directe amb les secrecions respiratòries que es generen amb la tos o l’esternut d’una persona malalta. Aquestes secrecions infectarien una altra persona si entressin en contacte amb el nas, els ulls o la boca d’aquesta persona. Per això, és important tapar-se la boca amb mocadors o amb el colze en tossir i rentar-se les mans molt sovint.

· Quins són els símptomes del coronavirus SARS-CoV-2?

Els símptomes més comuns són lleus, poden semblar els d'una grip, afecten un 80% de les persones i són malestar general, febre o tos. En els casos moderats pot produir sensació de falta d'aire i, en els més greus, la infecció pot causar pneumònia i altres complicacions.

· Què puc fer per protegir-me?

Per prevenir el virus, cal que apliqueu les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

  • Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
  • Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
  • Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a Estat espanyol, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

· On puc trobar més informació?

Per a més informació, truqueu al 061 Salut Respon. 

 

Jornada esportiva 2020

El passat dimecres, 12 de febrer, l'escola va organitzar una jornada esportiva per tot l'alumnat del centre tan els de Grau Mig com Grau Superior, creant una competició de diferents esports en equip (Futbol, Voleibol i Bàsquet).

Una competició en format multiesports, és a dir, el torneig estava organitzat en 23 equips de 6 jugadors/es que s'enfrontaven en una fase de grups, una fase final i una fase consolació, amb el tret diferenciador que els partits podien ser de qualsevol dels esports seleccionats per la jornada. Una victòria sumava 3 punts, empat 1 i derrota 0.

La jornada va anar avançant al llarg del matí amb èxit de participació i amb els nois i noies entusiasmats per competir amb els diferents equips de l'escola. 

Durant tot el matí es va respirar una ambient de convivència agradable entre les diferents classe, festius amb moments de música i també competitiu pel nivell mostrat a cada esport. 

L'organització de l'esdeveniment va portar a viure la final amb el pavelló de l'Ausoneta ple, una final molt ajustada que enfrontava un equip de Grau Mitjà contra un altre de 2n de Grau Superior a un partit de Voleibol, en la qual el més petits de l'escola es van proclamar campions de la jornada.

Finalment, destacar la predisposició de tot l’alumnat en participar en la jornada.

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis Més informacio